Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ORBÁN KIMARADNA,-DE NEM TEHETI

A baloldal katonákat küldene Ukrajnába 

article preview

Magyarország és Kárpátalja kimaradna a harcokból ha tehetné 

Tüntetések voltak a Külügyminisztérium és az Orosz követség előtt is 

https://index.hu/belfold/2022/02/23/orban-viktor-marki-zay-peter-ukrajna-oroszorszag/

Híradónak feb 14 adott intrejuban: Az ország biztonságáról szólva azt mondta, mindig megfelelő szélességű és mélységű területnek kell lennie Magyarország és Oroszország között. Ukrajna függetlensége és életképessége közvetlen magyar érdek.Közölte, mivel az EU külpolitikáját nem tudják megváltoztatni, kidolgoztak egy magyar modellt: az ország NATO- és EU-tag, közben kiegyensúlyozott politikai viszonyt, gazdasági kapcsolatokat ápol Oroszországgal.. Elmondta, Magyarország a békéért dolgozik, de a kijelölt állami szervek megkezdték a felkészülést. „Háborús végkifejlet esetén is rendelkezünk megfelelő forgatókönyvvel és akciótervvel” – közölte.

Orbán Viktor kitért arra, hogy Magyarország mérete, katonai és gazdasági ereje miatt nem képes döntő vagy akár csak mellőzhetetlen befolyást gyakorolni az EU, a Nyugat és Oroszország kapcsolataira. Hozzátette ugyanakkor: Magyarország sohasem rejtette véka alá, hogy Brüsszel stratégiáját elhibázottnak, az Oroszország elleni szankciókat zsákutcának tartja. Legelőször is el kell kerülni a háborút, nemcsak a humánum, hanem a magyar érdek miatt is, mivel háború esetén százezerszám, akár milliós nagyságrendben érkeznének menekültek Magyarországra Ukrajnából, és ez alapjaiban rajzolná át Magyarország politikai és gazdasági helyzetét.

Orbán kijelentette:  Magyarországnak az orosz-ukrán háborús konfliktusból ki kell maradnia. Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös uniós erőfeszítéseket, emellett a határvédelmi és humanitárius feladatokra felkészül. A feladatok ellátására katonákat vezényelt a keleti határhoz. A brüsszeli csúcsértekezleten amellett foglalt állást, hogy nem engedi, hogy belekeveredjünk a háborúba. Szerinte  felelős magatartásra van szükség, elhamarkodott és felelőtlen nyilatkozatok csak rontják a helyzetet és veszélyeztetik az európai emberek biztonságát

 Kérdés, mennyire tudjuk ezt megtenni elkötelezett NATO tagként, az Eu rabságában vergődve! Akárhogy is, a közös nyilatkozatban mi is elítéltük az „orosz agressziót”, az EU által foganatosított szankciókat is be kell tartanunk Oroszországgal szemben, akár kárt okoz ezzel nekünk az EU,- akár nem! És itt már arról az EU-ról beszélünk, amelyik hűséges csatlósként követi „ura és parancsolója”: az USA utasításait. Akkor is, ha az okozott kárba belefullad, és az sem érdekel senkit, hogy a járványügyi korlátozásokat éppen csak túlélő vállalkozások közül ezt mennyien fogják kibírni.

A britek ki akarják zárni Oroszországot a SWIFT rendszerből ,amit Magyarország egyenlőre nem támogat. https://24.hu/kulfold/2022/02/26/magyarorszag-maradt-az-egyetlen-eu-tagallam-ami-nem-zarna-ki-az-oroszokat-a-swift-bol/

Feb. 24.-e, csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével megkezdte működését a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs. Ez döntött arról is, hogy Magyarország védelmet nyújt a magyar és ukrán menekülteknek is, akik a kérelmet Magyarországon is benyújthatják. Benkő Tibor honvédelmi  miniszter közölte: meg kell akadályozni, hogy Magyarország területére fegyveres csoportosulás tudjon bejönni, az ország területén manővereket hajtsanak végre.

A miniszter szerint Magyarországon az embereknek nem kell félniük, de körültekintőnek kell lenni, a Magyar Honvédségnek minden eshetőségre fel kell készülnie. Ha Ukrajnában a helyzet eszkalálódik, nemcsak Ukrajna keleti részén lesz háborús tevékenység, hanem az kiterjedhet Kijev, Kárpátalja irányába is

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs tagjai:   ukrajna-opertorzs.jpg

Orbán Viktor kormányfő,

Pintér Sándor belügyminiszter,

Benkő Tibor honvédelmi miniszter,

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,

Varga Mihály pénzügyminiszter,

Kovács József, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti információs államtitkára,

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka,

Bunford Zsolt János, az Információs Hivatal vezetője,

Bárdos Szabolcs, az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője,

Béres János, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetője,

Szabó Hedvig, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetője.

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésének állandó meghívottja:

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke,

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter,

Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár,

Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.

A KÁRPÁTALJAIAK NEM AKARNAK AZ UKRÁNOKÉRT MEGHALNI:  karpatalja-szegenyseg.jpg

https://www.hetek.hu/cikkek/kulfold/2022januar/ez-nem-a-mi-haborunk-helyzetjelentes-karpataljarol

A kárpátaljai magyarok nem érzik magukénak a konfliktust, nyugati provokációnak tartják. A bejelentettt általános hadkötelezettség miatt, aki tud, menekül át a határon.

Az Ukrajnában élő magyarok sora eddig is igen sanyarú volt: az alacsony fizetések és magas árak, a kisebbségi nyelvű oktatás és az érdekképviselet ellehetetlenítése, továbbá a magyarellenes megmozdulások eddig is majdhogynem élhetetlenné tették számukra Kárpátalját. Háború esetén ez mind csak rosszabb lenne.

A Hetek által megkérdezett személyekben a kárpátaljai identitáson kívül egy közös van: mindnyájan nevük elhallgatását kérték, mert az „ország érdeke” (értsd: az ukrán kormány) ellen beszélni egyet jelent a hazaárulással, amiért akár 15 év börtön és vagyon­elkobzás járhat. Egybehangzónak tűnik a magyar beszámolókból, hogy eddig nem sokat érzékeltek abból a konfliktusból, ami a fejük fölött hatalmi szinten és a sajtó alapján már javában dúl. Ugyanakkor napról napra érezhetően nő a feszültség.

Agresszió a magyarok ellen, fenyegetések, ukrán nacionalizmus : Egy náci állam jellemzői, ahol a nem ukránokat csak puszta „lényekként” kezelik, a fizetésekből, nyugdíjakból nem lehet megélni, az éhezés, uszítás, megtorlások megszokott dologként vannak jelen a hétköznapokban. https://demokrata.hu/magyarorszag/rettego-magyarok-karpataljan-324555/

MENEKÜLNEK A MAGYAROK A SOROZÁS ELŐL KÁRPÁTALJÁN:   karpataljamenekulok.jpg

Pénteken a hadra fogható, 18 és 60 év közötti férfiakat már csak akkor engedték át Ukrajnából, ha voltak magyar papírjaik, magyar pecséttel. Sok kárpátaljai magyar értelmetlennek tartja a harcot, és nem akarja, hogy besorozzák. A Deutsche Welle helyszíni riportja a magyar-ukrán határról A Youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=CofwluwdxnU&t=14s

DEZINFORMÁCIÓK JELENTEK MEG A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKRÓL

Minden alapot nélkülöző hazugságok, dezinformációk jelentek meg pénteken a kárpátaljai magyarokról – közölte Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. A bejegyzésben úgy fogalmazott: egyes orosz nyelvű orgánumok arról tudósítottak ukrán forrásokra hivatkozva, hogy a Kárpátalján élő nemzetiségek azt tervezik, népszavazást tartanak az Ukrajnából történő kilépésről.

    Elmondása alapján egyes ukrajnai újságok szerint a kárpátaljai magyarok autonómiát akarnak, és védelmet kértek a magyar kormánytól a donbassziak mintájára.  Az erről felröppenő híreket azonnal álhírnek nevezte, állítása szerint az ukrán hatóságok cáfolták a hírt.

Belegondolt valaki is, mi van akkor, ha mégis igaz a hír? – Ha felmerült a segítségkérés, Kovács meg letagadja?  Azért teszi-e ,mert nem akar konfliktusba keveredni az ukránokkal, az Euval, a NATO-val az ország, vagy a kintieket félti a megtorlástól a  kormány? Vagy az a dezinformáció az ukrán részről, hogy ők semmiről sem tudnak? ? Ebben az esetben gyáva és sunyi a kormány, mert a szavazati jog megadásával náluk véget is és a kinti magyarok képviselete! A kárpátaljai határok revíziójáról, vagy az autonómia lehetőségéről 1989 ben az Antall kormány örökre lemondott!  Ukrajna, Szlovákia, Románia úgy üldözheti és vegzálhatja  a magyarokat azóta is, ahogy akarja!

Kovács László aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy a magyar kormány éppen most kötött hosszú távú szerződést Oroszországgal. Ezzel egy olyan országtól tették függővé Magyarországot, amely különböző sérelmekre hivatkozva akár erőszakos eszközökkel is próbál nyomást gyakorolni - mondta.

A KORMÁNYNAK FONTOSABB A GAZDASÁGI ÉRDEK,MINT A KINTI MAGYAROK! MARTONYI MEGMAGYARÁZZA: Magyarország számára Ukrajna fontos, stratégiai jelentőségű szomszéd, része térségi politikánknak.

Az ukrajnai magyarság helyzete mellett Magyarországnak biztonsági és gazdasági érdeke is, hogy Ukrajna biztonságos legyen. Ukrajnában jelen van a legnagyobb magyar bank, számos magyarországi vállalat, cég az ukrán exportból él, mindemellett az ország gazdasági helyzete a gáz-, illetve energiaellátásban is érinti Magyarországot.

 Kiemelte: a kárpátaljai közösség nem kíván kárpátaljai autonómiáról beszélni (!), nyomatékosan kérték, mindenkit győzzenek meg arról, hogy nekik nyugalomra, békére, biztonságra, gazdasági körülményeik javulására van szükségük.

Ennyire félünk kiállni a kárpátaljaiakért? Miért beszél olyanok nevében, akiknek az álláspontját soha meg sem kérdezte?

Kitért arra, hogy Ukrajnában meg fog indulni egy alkotmányozási folyamat. Ennek fontos kérdése lesz a decentralizáció, amely Martonyi János szerint a Kárpátalján élő magyarok számára kifejezetten jó dolog lehet (!). Kiemelte viszont, hogy a magyar közösség dönti el, milyen álláspontot képvisel, és a budapesti kormányzatnak ezt kell támogatnia.

Jól fejben tartják mindketten az Antall-paktumot! Mit szólnának mindehhez, ha fordított helyzetben lennének?

A V4-es kormányfők keddi nyilatkozatukban, "súlyos eszkalációnak" nevezték, hogy a moszkvai parlament felsőháza - az ukrán kormány akaratával szemben - felhatalmazást adott az orosz fegyveres erők bevetésére Ukrajna területén. A kormányfők utaltak arra, hogy a 21. század Európájában egy olyan katonai intervenció megdöbbent szemtanúi, amely az 1956-os magyarországi, az 1968-as csehszlovákiai és az 1981-es lengyelországi események tapasztalatait idézi fel.

 SZÉGYENLETES, ZAVARODOTT ÁLLÁSFOGLALÁS! AZ 56 OS FORRADALOM A SZOVJET KOMMUNISTA PÁRT MEGSZÁLLÁSA ÉS ZSARNOKSÁGUK ELLEN TÖRT KI. AMI PEDIG MOST UKRAJNÁBAN VAN, AZ A DONBASSZI EMBEREK SZABADSÁGHARCA AZ UKRÁN ELNYOMÁSSAL ÉS NÁCIZMUSSAL SZEMBEN! PUTYIN AZ UKRÁN NACIONALISTÁK CIVIL LAKOSSÁG ELLENI FEGYVERES TÁMADÁSA MIATT LÉPETT FEL, A DONBASSZIAK KIFEJEZETT KÉRÉSÉRE!  KÖZEL SEM AZONOS A MINKET 56 BAN LEVERŐ SZOVJET HATALOM FELLÉPÉSÉVEL! A LEHETŐ LEGROSSZABB HASONLATOT TETTE,VAGY A TÖRTÉNELEM TUDÁSA ERŐSEN HIÁNYOS !?

FEB 25 CSÜTÖRTÖKÖN SZIMPÁTIA-VILLÁMTÜNTETÉS VOLT A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM ELŐTT .A KIS LÉTSZÁMÚ CIVIL CSOPORT KIÁLLT PUTYIN DÖNTÉSE MELLETT,AZ UKRAJNAI KÖZTÁRSASÁGOK ÖNRENDELKEZÉSI JOGÁÉRT,AMIT SEMAZ ENSZ,SEM AZ EU ÉS AZ USA NEM HAJLANDÓ ELISMERNI. DE AKKOR MIRŐL SZÓL,ÉS MIKOR ÉRVÉNYESÍTHETŐ A NEMZETEK POLITIKAI ÖNRENDELKEZÉSI JOGA,HA NEM EGY ILYEN HELYZETBEN, AMI A 2 KÖZTÁRSASÁG ESETÉBEN MÁR 8 ÉVE HÚZÓDIK, TÍZEZER FÖLÖTTI CIVIL ÁLDOZAT ÁRÁN? Video itt: https://www.bitchute.com/video/as6ZronfCqLr/

UGYANEBBEN AZ IDŐBEN A BALOLDALI KOALÍCIÓ IS TÜNTETÉST TARTOTT AZ OROSZ NAGYKÖVETSÉG ELŐTT,PUTYIN ÉS OROSZORSZÁG ELLEN.MÁRKIÉK LEGSZÍVESEBBEN MAGYAR KATONÁKAT KÜLDENÉNEK UKRAJNÁBA, https://mandiner.hu/cikk/20220225_kulfold_lapszemle_marki_zay_peter_tagesspiegel   ukrajna--markiek-tuntetese.jpg

  AZ SEM ZAVARJA ŐKET, HOGY A KÁRPÁTALJAI MAGYAROK IS BEHÍVÓT KAPTAK A PROXY-HÁBORÚBA ,ÉS ZELENSZKIJ SZÍVBAJ NÉLKÜL MEGTESZI, HOGY A HATÁRON ŐKET ÁLLÍTSA FEL GOLYÓFOGÓNAK-ADOTT ESETBEN AZ ODAVEZÉNYELT MAGYAR KATONÁKKAL SZEMBEN !

Hihetetlen és döbbenetes, hova vezethet a médiák befolyása okozta zűrzavar és dezinformációs uszítás a fejekben!

„Putyin gyilkos!” – ezzel a rigmussal hangoltak a résztvevők 10 perccel a kezdés előtt az ellenzéki pártok közös tüntetésére az Orosz Föderáció budapesti nagykövetsége előtt. A rigmusok néha angolul, máskor oroszul hangzottak fel, majd a baloldali rendezvényeken ritka vendég „Ruszkik haza!” következett.

A tiltakozást az Egységben Magyarországért, a hat ellenzéki pártot (alias szivárványkoalíció) tömörítő ernyőszervezet hirdette meg, a tiltakozók között ukránok is képviseltették magukat. 

https://mandiner.hu/cikk/20220224_putyin_gyilkos_kesve_kezdodik_az_ellenzeki_tuntetes_budapesten

Márki fegyvert és magyar katonákat is küldene Ukrajnába!

MENNYI MAGYAR ÉLETET FOG MÉG KÖVETELNI AZ USA VILÁGHATALMI AMBÍCIÓJA?

Egy munkácsi és egy ungvári katona esett el a harcokban 

   Két kárpátaljai katona is életét vesztette az Ukrajna védelmében folytatott harcokban – tudatták február 25-én ukrán hírportálok. A munkácsi Bilak Vaszil mindössze 22 éves volt. A 29 éves Kis Sándor az ukrán haditengerészetnél szolgált, Ocsakovnál esett el. Két gyermeket hagyott hátra.  https://karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/egy-munkacsi-es-egy-ungvari-katona-esett-el-a-harcokban/

GEORG SPÖTLE AZ M1 EN A HARCOKRÓL ÉS ZELENSZKIJ ÁLTALÁNOS MOZGÓSÍTÁSÁRÓL .

A szakértő szerint nincs komoly ellenállás az ukránok részéről. Az általános felfegyverzés és behívás Hitler módszere volt, és nagyon veszélyes játék, mert nem mindegy kinek a kezébe kerülnek a fegyverek: azokkal nem csak élni, de visszaélni is lehet! Az Ukrajnába hordott modern NATO fegyverek titkos technológiája lemásolható. Csernobil védelme azért fontos, mert az erőműből atomfegyverek gyártásához való hasadóanyag nyerhető ki, ezért az erőmű birtoklása stratégiai cél lehet. Az EU szankciók Kínának és Indiának kedveznek, mert ha az EU nem,- ők átveszik az orosz gázt. A semlegesség eléréséhez „oroszbarát” kormány kellene, ezért Zelenszkij élete veszélyben lehet, hacsak nem adja meg magát.A beszélgetés a biztonságpolitikai szakértővel itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=oMFHEkmeTX4

A kemény USA és EU gazdasági és banki szankciók minden bizonnyal visszaütnek, aminek mi fogjuk leginkább a kárát látni. Az elvesztett „jogállamiság per” miatt már így is hatalmas összeget akar visszatartani az EU, az elbaltázott járványkezelés és oltáskényszer miatt nőtt a munkanélküliség, és erre szabadulnak most rá az emelkedő energia és szállítási árak, amit a magyar lakosság és vállalkozói réteg már nem fog tudni elviselni.

ORBÁN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TARTOTT A BEREGSURÁNYI HATÁRON:  Magyarország világossá tette, hogy minden szankciót támogat, és amiben az Európai Unió miniszterelnökei meg tudnak állapodni, azt elfogadjuk és kiállunk mellette. Semmit nem blokkolunk – hangsúlyozta Orbán, majd azt mondta, hogy

nem most van itt az ideje okosnak lenni, most egységesnek kell lenni. Ez egy háború.

Orbán szerint sikertelennek bizonyultak a békemissziók, azt pedig rémhírnek nevezte, hogy Magyarország volt az egyetlen EU-tagállam, amely nem zárná ki az oroszokat a SWIFT-ből. Magyarország világossá tette, hogy minden szankciót, melyben egyetértés van az unión belül támogat – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint fel kell készülni a dezinformációs hadviselésre is. https://hang.hu/belfold/orban-viktor-a-hataron-137489

Szombat déltől rendkívüli állapot Szlovákiában

A kormány azért döntött így, mert a szlovák-ukrán határátkelőkön óriási torlódás alakult ki a háború elől tömegesen menekülők miatt. A Paraméter azt írja, a Heger-kabinet szerint a lakosság védelmére irányuló intézkedéseket kell hozni, meg kell előzni, hogy a háborúból adódó válsághelyzet miatt az emberek élete, egészsége, vagyona veszélybe kerüljön. Percről-percre mainstreem tudósítás: http://24.hu/kulfold/2022/02/26/orosz-ukran-haboru-invazio-kijev-percrol-percre/

RENDKÍVÜLI INTERJÚ ORBÁN VIKTORRAL - Feb 27 

https://www.youtube.com/watch?v=eXBwrjKxdZE

Magyarország nem akar fegyvert szállítani Ukrajnába 

Az UKRAJNAI VÁLSÁG ÉS A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY

A Hetek riportja itt: https://www.youtube.com/watch?v=Yjgg3p0DQ_c&t=514s

Hogyan befolyásolhatja a választásokat az ukrán konfliktus? Orbán kifejezetten kerüli hogy rajtunk keresztül vigyen fegyvereket Ukrajnába a NATO . Az ellenzék által szított oroszellenes hangulat miatt politikai okból most az Euval való egységet hangoztatja ,holott előtte EU és NATO ellenes kijelentéseket tett, az EU ból való kilépést is belengette a jogállamiság per elvesztése miatt. Putyin feltételei a Krím elismerése, a fegyverszállítások befejezése és Ukrajna függetlensége : se EU se NATO tag ne legyen. De a NATO keleti bővítését korábban a németek és franciák is ellenezték. Az EU tagállamok álláspontja hihetetlen módon, napok alatt változott. Korábban elképzelhetetlen, jogászoknak, diplomatáknak is felfoghatatlan szankciók elismerése most mégis elfogadottá vált. Érdekes fordulat a baloldal részéről is, hogy korábban ők is védték az oroszokkal való jó kapcsolatok megtartását.  

 
 


Archívum

Naptár
<< November / 2022 >>


Statisztika

Most: 3
Összes: 136488
30 nap: 5016
24 óra: 125