Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SULYOK TAMÁS NYÍLT LEVELE

Az Alkotmánybíróság elnöke a posztját félti?

article preview

AZ AB ELNÖKE NYÍLT LEVELET ÍRT A HONLAPJÁN A KORMÁNYFŐKNEK

https://www.alkotmanybirosag.hu/kozlemeny/az-alkotmanybirosag-elnokenek-allasfoglalasa-a-jogallamisag-vedelmeben 

Érdekes módon félti a "jogállamiságot", holott ők tettek meg a legtöbbet érte, hogy ne legyen!? 

Az utóbbi pár hónap "termése": Elutasított panasz a "rémhírtörvény" ellen,- Magyarországon az ellenvélemény büntethető! Szintén elfogadható és "alkotmányossá" vált a diszkrimináció,az AB nem talált benne kifogásolnivalót, hogy az alapjogaink gyakorlását az egészségügyi állapotunktól/ oltottság/ tegyék függővé,a Btk szerint is büntethető kényszer,mostantól elfogadható,mint "ösztönzés".Az egészségügyisek oltásra kötelezése nem sérti az önrendelkezési jogot,mert azt,mint az emberi méltóságból levezethető alapjogot, lazán alárendelték a "KÖZ"-érdeknek..... A veszélyhelyzet kihirdetésével és a különleges jogrend bevezetésével sem volt problémájuk,az nem zavarta őket, hogy ezek szinte minden nemzetközi egyezménnyel,de az Alaptörvény rendelkezéseivel is igencsak ellentétesek! A közpénz is eltűnhet az alapítványokban,mert ha oda kerül, akkor már elveszíti közpénz  jellegét,- az állam pedig már régen elveszítette "jogállam" jellegét ! 

Ha másért nem is,de azért biztosan,mert 89 óta alkotmányos válság van,- ugyanis nincs hatályban levő alkotmányunk,csak egy "Alaptörvényünk", ami még önmagának is ellentmond! alkotmanyos-puccsot-szervez-az-ellenzek---mti-alk-biro-dec.jpg

A Magyar Narancs szerint Sulyok a kormányváltástól félti az Alaptörvényt / - amit,mint tudjuk,a "csatornás" Szájer és a rémhírterjesztő Gulyás írtak /  https://magyarnarancs.hu/belpol/az-ab-elnoke-nyilt-levelben-szolalt-fel-a-jogallamisag-vedelmeben-244344

Nyílt levelet írt az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke, Sulyok Tamás, amelyben "az utóbbi hónapokban egyre erősödő politikai jellegű elképzelésekre" reagál, "amelyek egy kormányváltás esetén az Alaptörvény tollvonással történő eltörlését és az Alkotmánybíróság testületének feloszlatását helyezik kilátásba".

Az Orbán Viktornak, Áder Jánosnak és Kövér Lászlónak címzett nyílt levelet az Alkotmánybíróságg honlapján tették közzé, Sulyok Tamás"a jogállamiság védelmében" tett állásfoglalásaként.

A levél és az AB honlapján megjelent állásfoglalás szerint Sulyok úgy véli:

az egyes pártok által megfogalmazott és velük szimpatizáló értelmiségi körök által egyértelműen támogatott nézetek a jogállamiság és a demokrácia elleni közvetlen és súlyos támadások, és mint ilyenek, egy demokratikus jogállamban teljességgel elfogadhatatlanok.

Sulyok Tamás azokról az elképzelésekről, amelyek kormányváltás esetén "az intézmény működésének megzavarására, ad absurdum az Alkotmánybíróság testületének feloszlatására irányulnak", azt írta: "az ilyen megnyilvánulások a jogállamiság és a demokrácia elleni közvetlen és súlyos támadások, és mint ilyenek, egy demokratikus jogállamban teljességgel elfogadhatatlanok".

Sulyok szerint ugyanis az Alaptörvény, az alkotmányos rend és az Alkotmánybíróság olyan koherens rendszert alkotnak, amelyben bármelyik elem sérelme a demokratikus jogállamot alapjaiban rendíti meg. Úgy fogalmazott: emiatt az Alaptörvény "bármely elemének alaptörvény-ellenes megváltoztatása olyan előre nem látható, bizonytalan helyzetet eredményez, amely a demokratikus jogállam - és ezáltal a magyar alkotmányos rend - végét jelenti".

Arról is írt, hogy az alkotmánybíráskodás modellje "két érinthetetlen alappilléren" nyugszik: az intézmények határozatai mindenkire nézve kötelezőek, valamint a testület tagjai elmozdíthatatlanok. Hozzátette, az alkotmánybírák mandátumuk lejárta előtti elmozdíthatatlanságát eddig soha egyetlen politikai szereplő sem kérdőjelezte meg.

Sulyok szerint viszont most az egyes pártok támogatásával olyan, jogászokból álló testület jött létre, amelynek célja az Alaptörvény által teremtett "alkotmányos rend megdöntésére vonatkozó koncepció kidolgozása", ami "a magyar alkotmányos berendezkedés, a jogfolytonosság és a jogállamiság ellen intézett példátlanul súlyos támadásként értékelhető".

Sulyok emellett a levél megszólítottjaitól kérte, hogy az Alkotmánybíróság zavartalan működéséért felelős hatalmi ágak megfelelő és hatékony intézkedésekkel, garanciákkal hosszú távon biztosítsák a demokratikus jogállam alappillérének, az Ab-nak az alkotmányos rend szerinti működőképességét.

                                    

 
 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 3
Összes: 111269
30 nap: 9727
24 óra: 543