Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ FDA TAGOK ÖSSZEFONÓDÁSAI A GYÓGYSZERCÉGEKKEL

A tanács tagjainak szoros kapcsolatai vannak  a gyógyszercégekkel

article preview

17 gyógyszerész, aki arra szavazott, hogy kísérletezzenek a gyerekekkel  

https://childrenshealthdefense.org/defender/biden-robert-califf-fda-big-pharma-investments/

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának Vakcinákkal és Kapcsolódó Biológiai Termékekkel foglalkozó Tanácsadó Bizottságának 17 tagja, akik 17:0 arányban szavaztak a Pfizer 5–11 éves gyermekeknek szánt COVID-oltóanyagának engedélyezése mellett, mind szoros kapcsolatban állnak a gyógyszerészettel.

Október 26-án az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) Vakcinákkal és Kapcsolódó Biológiai Termékekkel Foglalkozó Tanácsadó Bizottságának (VRBPAC) tagsága 17 :0 arányban megszavazta a Pfizer kísérleti COVID-19 oltóanyagának alacsonyabb dózisú alkalmazását 5 és év közötti gyermekeknél.    

A 17 személy – köztük egy „eljáró” bizottsági elnök és 11 szavazati joggal rendelkező tag, akik inkább ideiglenesek voltak, nem pedig a VRBPAC törzstagjai – képletesen kijelentették, hogy az injekciók előnyei meghaladják a kockázatokat ebben a korcsoportban.

Három nappal később Dr. Janet Woodcock – az FDA 35 éves veteránja, aki „átmenetileg” biztosként dolgozik – „anyaként és orvosként” idézte fel személyes megbízatását, amikor előreláthatólag kiterjesztette a Pfizer sürgősségi felhasználási engedélyét (EUA) az 5-11. korcsoport, akik korábban EUA-t adtak ki serdülőknek ( 12-15 évesek ) és 16 évesnél idősebbeknek .

Ez a cikk rávilágít az összeférhetetlenségre és az oltóanyag-gyártó cégekkel fennálló pénzügyi összefonódásokra, amelyek lehetővé tették a szélhámosok galériájának erkölcstelen szavazását, hogy 28 millió amerikai gyermeket tegyenek ki a sérülések és a halál kockázatának.      fda-tagok-es-gyogyszergyarto-kapcsolataik.jpg

Ezeket a konfliktusokat olyan csoportok jól dokumentálják , mint a Project On Government Oversight (POGO), olyan adatbázisokban, mint a Centers for Medicare & Medicaid Services' Open Payments és a Children's Health Defense (CHD) eBook , „Az összeférhetetlenség aláássák a gyermekek egészségét. .”

Ez az információ határozottan azt sugallja, hogy a VRBPAC tagjai – a saját területükön elkülönülő (úgynevezett) hatóságok – teljes mértékben a gyógyszerészeti , katonai, filantróp és tudományos kifizetőkhöz tartoznak, és a részvényopciók, a támogatások, a szabadalmak és a presztízs egyértelműen jóval előrébb állnak. a gyermekek biztonságáról.

Ez a cikk eszközöket és információkat is megad az olvasóknak, hogy kerüljék és szégyelljék ezeket a korrupt orvosokat és tudósokat – és intézményeiket. (Lásd a kikerülő akcióelemeket a cikk végén.)

Hamis tanácskozások

A Biden-adminisztráció október 20-án közzétette a részletes gyermekgyógyászati ​​vakcinázási tervet , az adminisztráció 65 millió Pfizer gyermekgyógyászati ​​adagot előzetesen megvásárolt, és a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) előzetesen kiadta az 5–11 évesek vakcinázására vonatkozó irányelveket . mind egyértelmű jelek arra, hogy a VRBPAC „tanácskozása” és szavazása színlelt volt – előre meghatározott kimenetel mellett.

A VRBPAC október 26-i szavazása a kockázatos COVID-oltás védtelen gyermekekre való rátereléséről azt mutatja, hogy a bizottság tagjai még intenzív és jól tájékozott közvélemény nyomására is készek voltak szégyenletes és szemérmetlen döntésük meghozatalára.

A felülről lefelé irányuló irányelvek által megtámasztott VRBPAC-tagok láthatóan nyugodtan figyelmen kívül hagyták a nyilvánosság tagjaitól az FDA-hoz intézett 140 000 megjegyzést – akiknek a becslések szerint 99,999%-a tiltakozott a védőoltások fiatalabb gyermekeknek történő beadása ellen.

Október 25-én a CHD felhívta az FDA-t, hogy „a CHD megpróbálja felelősségre vonni az [FDA-t] azért, mert meggondolatlanul veszélyeztette ezt a populációt egy olyan termékkel, amely csekély hatékonyságú, de számos káros egészségügyi következmény kockázatának teheti ki őket , beleértve a szívkárosodást is. , agyvérzés és egyéb trombózisos események és reproduktív károsodások.”

Világszerte az orvosok, tudósok , szülők és állampolgárok, akik megkérdőjelezték vagy ellenezték a gyermekkori COVID-oltás szükségességét, elborzadtak a VRBPAC és az FDA döntései miatt, mivel szemtanúi voltak a serdülők és fiatal felnőttek katasztrofális beadása utáni nemkívánatos események sorozatának, beleértve az életet is. - olyan sérülések megváltoztatása, amelyeket az FDA és a Pfizer nem hajlandó elismerni.

A VRBPAC „igen” szavazatai közül kettő a CDC tisztviselőitől érkezett – aligha érdektelen vagy független kontingens. A többiek többsége, akik igennel szavaztak, beleértve a 11 ideiglenes szavazó tagot és a megbízott elnököt is, olyan vezető orvosi és közegészségügyi iskolákhoz kötődnek, amelyek nagymértékben függenek az állami támogatásoktól és olyan szervezetektől, mint a Bill & Melinda Gates Alapítvány . (A Gates Alapítvány az „egyetemek fő finanszírozója”, és ezen alapok kétharmadát amerikai intézményeknek adja).

A National Institutes of Health (NIH) egyik részlegének igazgatója „korlátozott biztonsági és hatékonysági adatokra” hivatkozva tartózkodott a szavazástól . A VRBPAC ülésén a Merck egy szavazati joggal nem rendelkező gyógyszeripari képviselője is részt vett.

A CDC Immunizációs Gyakorlatok Tanácsadó Bizottsága (ACIP) november 2-3- i ülésén széles körben várhatóan támogatni fogja az 5–11 évesek vakcinázását . Amint azt Toby Rogers politikai közgazdász megjegyezte : „Az [ACIP tagsági listáján] minden embernek van pénzügyi összeférhetetlensége. Ez nem jó tudomány."

Arnold Monto megbízott elnök

Dr. Arnold Monto ( asmonto@umich.edu ) a közegészségügy és járványtan professzora a Michigani Egyetemen Ann Arborban. Monto 2020 októbere óta a VRBPAC COVID-19 vakcinával kapcsolatos tanácskozásának ügyvezető elnöke . Korábban négy évig a VRBPAC tagja volt (2020 januárjáig).

Monto sok évtizeden át kulcsszerepet játszott a járványtervezésben és a válaszadásban , többek között a korábbi (valódi vagy kitalált ) hírlapokat megragadó világjárványok idején, mint például az 1968-as hongkongi influenza, madárinfluenza, súlyos akut légúti szindróma (SARS) és a közel-keleti légúti szindróma ( MERS).

Monto kulcsfontosságú támogatója annak a nem bizonyított elméletnek, miszerint az iskolásokat be kell oltani a „ csordaimmunitás ” eléréséhez .

A Pfizer COVID-oltás klinikai vizsgálatának eredményei több Bell-bénulást mutattak ki a vakcinacsoportban (18 801-ből négy eset), mint a placebocsoportban (18 785-ből nulla). Monto úgy jellemezte ezt a megállapítást, hogy „nem áll összhangban a Bell-bénulás népességen belüli rutin előfordulásával”, hozzátéve, hogy „nem mondhatjuk, hogy a vakcina okozta”.

Bell bénulását azonban évtizedek óta összefüggésbe hozták az oltóanyagokkal , és a nemzeti oltási sérülések kompenzációs programja révén kompenzálták .

Figyelemre méltó még:

Monto megalapította és társirányítója a Michigani Egyetem székhelyű Michigan Influenza Centerének, amely egyike annak az öt központnak országszerte, amely adatokat gyűjt a CDC számára.
Monto vezető kutatóként dolgozott a CDC, a National NIH és a Sanofi Pasteur által finanszírozott vizsgálatokban .
Szerint a POGO és a nyílt kifizetések között 2014-2020, Monto kapott 117 kifizetések összesen több mint $ 176,000 (65% konzultációt és beszéd díjak) származó Pfizer valamint Seqirus, Hoffmann-La Roche, a Sanofi, a Genentech, a Novartis és a Shionogi.
Monto a Defence Advanced Research Projects Agency-vel (DARPA) konzultált.
Korábbi klinikai vizsgálatok során ( 2006–2008 és 2011–2013 ) Monto lefektette a „nem gyógyszeres beavatkozások” alapjait, amelyek a COVID során kerültek előtérbe (pl. maszkolás, „elzárás” és társadalmi távolságtartás).

Nevezetesen, a Michigani Egyetem ad otthont az ország 5. helyen álló Közegészségügyi Iskolának és az ország egyik legnagyobb egyetemi egészségügyi rendszerének. 2020-ban az egyetem 144 millió dollár bevételre tett szert a koronavírus-segélyezési, segélyezési és gazdasági biztonságról szóló törvényen (CARES) keresztül – ennek nagy része (94%) az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériuma (HHS) által kezelt Provider Relief Fund-hoz kapcsolódott. ). A CARES-pénzek közel megegyeznek azzal, amit az egyetem magánajándékokban (149 millió dollár) kapott alapítványoktól és másoktól.

A Michigani Egyetem hatalmas szexuális zaklatási botrányba keveredett, és azt állítják, hogy az egyetem néhai sportorvosa, Robert Anderson több évtizedes zaklatását fedte le, amely állítólag „a legnagyobb méretű szexuális zaklatás egyetlen személy által az Egyesült Államok történetében”.

Amanda Cohn kapitány (a VRBPAC fő tagja)

Amanda Cohn kapitány, M,D ( acohn@cdc.gov ) a CDC Nemzeti Immunizációs és Légúti Betegségek Központjának Vakcinapolitikai , Felkészültségi és Globális Egészségügyi Hivatalának főorvosa.

Cohn egyben az ACIP ügyvezető titkára is, amely hamarosan szavaz az 5–11 éves gyermekeknek szánt COVID-oltásról. Cohn részt vett a VRBPAC korábbi ülésein, és 2020 februárja óta dolgozik a bizottságban.

Cohn a CDC pályafutását az ügynökség Epidemic Intelligence Service (EIS) tisztjeként kezdte. Jon Rappoport újságíró, miután megvizsgálta az EIS-tisztek szerepét a múltbeli „járványokban”, arra a következtetésre jutott, hogy az orvosi kartell frontjaként szolgál , azzal a küldetéssel, hogy meggyőzze a közvéleményt arról, hogy „az egész világot folyamatosan vírusok támadják. ”

Az önéletrajzában felsorolt ​​dokumentumok alapján úgy tűnik, hogy Cohn sajátos rése az, hogy oltóanyagokat áruljon „ átmeneti rítusként ” csecsemők számára, és megoldja, hogyan lehet a legjobban növelni az oltás felvételét bizonyos (és kiszolgáltatott) populációkban, például terhes nők és kísérő nélküli kiskorúak körében. , serdülők, idősek és afrikaiak.

Az október 26-i találkozón Cohn vidáman méltányossági kérdésként fogalmazta meg a COVID-oltást, és kijelentette: „Ez egy olyan korosztály, amely megérdemli, és ugyanolyan lehetőséget kell kapnia az oltásra, mint minden más korosztály számára.”

A VRBPAC 2020 októberi ülésén Cohn kijelentette :

"Csak egy pontot szeretnék tisztázni, ami csak a nyilvánosság számára szól, hogy a szövetségi kormány nem írhat elő oltóanyagot... Az EUA keretein belül a betegeknek és az egyéneknek jogukban áll visszautasítani az oltást."

Ezt a kijelentését nem ismételte meg azóta, hogy Biden elnök szeptember elején kiadta a szövetségi megbízatásának kísérletét sajtóközlemény útján .

Cohn hazudott a nyilvánosságnak és az egészségügyi szakembereknek, helytelenül hivatkozva arra a nem létező bizonyítékra, hogy a COVID-oltás hatékony azoknál az egyéneknél, akik korábban már átestek koronavírus-fertőzésben – a klinikai vizsgálatok ennek az ellenkezőjét mutatták.

2021 elején Thomas Massie kongresszusi képviselővel beszélgetve Cohn egyetértett abban, hogy ez az üzenet „tévedés” volt, de ezután továbbra is ugyanazokat a hamis információkat terjesztette nyilvánosan, anélkül, hogy javította volna a rekordot.

Figyelemre méltó még:

2020 októberében Cohn bemutatta a „Vaccinate with Confidence for Covid-19 Vaccines” című nemzeti stratégiát a „bizalom megerősítésére” „új és … robusztus stratégiák révén a kereslet és az elterjedtség növelésére”. Az előadásban Cohn megjegyezte, hogy „egy új világjárvány, egy új vakcina és egy új, felnőttekre összpontosító platform taktikaváltást jelent”.
Ugyanebben a hónapban a VRBPAC ülésén Cohn felidézte a COVID-oltás elleni immunitás gyengülésének valószínűségét négy-hat hónap után, és ezt „potenciális kommunikációs problémának” nevezte.

Oveta Fuller (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)

Oveta Fuller, Ph.D . ( fullerao@umich.edu ) Montóhoz hasonlóan a Michigani Egyetemen dolgozik (1988 óta), ahol az Afrikai Tanulmányi Központot vezeti, és a mikrobiológia és immunológia docense.

Fuller részt vesz az egyetem BioSocial Methods Collaborative nevű szervezetében is – egy olyan központban, amelyet azért hoztak létre, hogy „összekapcsolják a társadalom- és egészségtudományokat”, és „meghaladják a társadalomtudomány, az orvostudomány és a biológia különálló silóit ”.

Fuller „ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag” státuszt viselt a VRBPAC COVID-oltásokkal foglalkozó ülésein. 2020 decemberében Fuller egyike volt annak a négynek, akik a Pfizer vakcina sürgősségi felhasználásra történő ajánlása ellen szavaztak, az autoimmunitással kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva, és kijelentette: „Nem is tudjuk, mi fog történni hosszú távon azokkal az emberekkel , akik megkapják ezeket a lipidrészecskéket és mRNS-t. vakcina."

Abban az időben, Fuller leírtak szerepet kapott a bizottság a „súlyos felelősség” és „nagyon kijózanító.” Ez nem akadályozta meg abban, hogy 10 hónappal később szívesen támogassa a kisgyermekek számára készült kísérleti felvételeket.

Fuller két kutatási területe a globális egészségügy és a HIV. Felszentelt lelkészként Fuller a „Megbízható Hírnök” elnevezésű HIV-beavatkozást hirdeti, amely fekete egyházi vezetőket toboroz, hogy „eloszlassák a HIV-vel kapcsolatos mítoszokat”, mondván, hogy az „a hit és a tudomány metszéspontjában” zajlik.

Fuller most ezt a tapasztalatot szeretné alkalmazni a COVID-re, „megbízható hírvivőket” használva, hogy növelje az oltásfelvételt azon fekete amerikaiak körében, akik „nem bíznak az egészségügyi rendszerben”.

Fuller további két érdeklődési köre az „orvosbiológiai felfedezések gyakorlati megvalósítása” (ismét vallási vezetők felhasználása „az orvosbiológiai fejlesztések közösségi szervezeteikbe való beépítésére”) és a kórokozók mikrochippel történő kimutatása – ez a kutatási terület, amely a COVID óta felforrósodott, és ahol a DARPA és a a Pentagon jelentős érdeklődést mutatott .

A mikrochipek – a bőr alá helyezett érzékelők – a következő lépést jelentik a hordható érzékelőkön túl. A DARPA és munkatársai 2020 végén fejeztek be egy tanulmányt , amelyben a hordható szenzorok lehetővé tették a kutatók számára, hogy nyomon kövessék a szándékosan influenzával fertőzött résztvevők „szívritmust, légzésszámát, fizikai aktivitását, oxigéntelítettségét és elektrokardiográfiás adatait”.

Fuller jelenleg vegyészmérnökökkel és humángenetikai kutatókkal dolgozik együtt az influenzavírus variációinak kimutatására alkalmas mikrochip technológiák kifejlesztésén .

Figyelemre méltó még:

Pályafutása során Fuller kutatási és karrierdíjakat kapott a National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)/NIH-tól, az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálatától, a Nemzeti Tudományos Alapítványtól és az Egyesült Államok Külügyminisztériumától.
Fuller magánalapítványoktól is vonzott pénzt, mint például a Ford Foundation, és a Ford Foundation Fellows kapcsolattartója Michigan államban. A Ford Alapítvány a közelmúltban kezdeményezést indított a „további globális oltóanyag-hozzáférés” és a „COVID-19 vakcinákhoz való egyenlő hozzáférés” biztosítása érdekében világszerte.

Hayley Gans (a VRBPAC fő tagja)

Dr. Hayley Gans ( hgans@stanford.edu ) a Stanford University Medical Center gyermekgyógyász professzora, és 2019 közepe óta dolgozik a VRBPAC-nál. Gans az 1990-es évek eleji orvosi gyakorlata és rezidenssége óta a Stanfordon dolgozik.

2015-ben Stanford 50 millió dollárt kapott a Gates Alapítványtól, hogy „felgyorsítsa” a vakcinafejlesztési erőfeszítéseket. Nem meglepő módon Gans az oltás elkötelezett támogatója, és kijelenti : „A történelem és a tudomány támogatja a vakcinákat, mint az egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb fertőző betegségek megelőzésének stratégiáját, a tiszta víz utáni második helyen.”

Gans kutatásainak és publikációinak zöme a csecsemők immunitására és a „ kisgyermekek vakcinák testreszabásának és hatékony immunizálásának kihívásaira ”, nevezetesen a Merck által gyártott kanyaró elleni vakcinákra összpontosít .

Gans támogatja a súlyosan immunhiányos gyermekek és felnőttek beoltását , beleértve azokat is, akik szervátültetés előtt állnak .

A 2020. decemberi találkozón, amelyen a VRBPAC a Pfizer első EUA-ját javasolta, Gans kezdetben fenntartásait fejezte ki a 16 és 17 évesek bevonásával kapcsolatban, de aztán a többséggel mégis a 16 év felettiek vakcinája mellett szavazott .

Nem sokkal ezután Gans lelkesedett, hogy az a „gondos megfontolás és tudományos mérlegelés”, amely a VRBPAC EUA-döntéséhez vezetett a COVID-oltásokkal kapcsolatban, „csodálatos”, és a bizonyítékok „elsöprően amellett szóltak, hogy jóváhagyják a vakcinázást… kevés [sic] komoly esemény mellett”.

Figyelemre méltó még:                      genmodosito-vakcinak-moderna.jpg

Ami a Moderna EUA- ja melletti egyhangú szavazást illeti , Gans kijelentette: „Azt mondanám, hogy a vakcinával kapcsolatosan nagyon részletesen tanulmányozott bizonyítékok nagymértékben felülmúlják az általunk tapasztalt problémákat.”
A 2021. júniusi VRBPAC-találkozón, amelyen megvitatták „a COVID-19 vakcinák gyermekpopulációiban történő engedélyezésének és/vagy engedélyezésének alátámasztásához szükséges adatokat ”, Gans kérdéseket tett fel azzal kapcsolatban, hogy a meglévő biztonsági felügyeleti rendszerek nem képesek megfelelően rögzíteni a gyermekgyógyászati ​​​​nemkívánatos eseményeket. Kérdései azt is hangsúlyozták, hogy senki nem próbálja azonosítani a szívizomgyulladás kockázati tényezőit , és senki sem „proaktívan” adja hozzá az autoimmun mellékhatásokat a nemkívánatos események listájához. Ezek az aggodalmak nem akadályozták meg a gyermekgyógyász szakorvost abban, hogy most az 5 évesek injekciózására szavazzon.
2015-ben a Gans összesen nagyjából 4700 dollár összegű kifizetést kapott a GlaxoSmithKline-tól (GSK). A publikációkból kiderül, hogy Gans a Merck tanácsadója is volt , annak a cégnek, amelynek vakcináit tanulmányozza. Gans gyakran publikál tanulmányokat olyan szerzőkkel, akiknek még kiterjedtebb pénzügyi kapcsolatai vannak a gyógyszeriparral.
Szerint közzétételek egy 2021 kiadvány, Gans támogatásban részesült / támogatásforma a NIH Nemzeti Vakcina Program Iroda és konzultált a HHS.

James Hildreth (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)

James Hildreth, Sr., Ph.D., MD . (https://twitter.com/JamesEKHildreth) a nashville-i Meharry Medical College elnöke és vezérigazgatója, „az ország legrégebbi és legnagyobb történelmileg feketék akadémiai egészségtudományi központja”.

Meharry a COVID-oltás teszthelye volt, és dicsekszik azzal, hogy a Pfizer oltóanyagát az egyetemen 12 éves és annál idősebb gyermekeknek adta be.

Hildreth a média egyik feketékhez ragadt vezetője volt a COVID idején. Dr. Anthony Faucival már korán bedobta a sorsát azzal, hogy elsődleges megoldásként az oltásokat alakította ki . Felszólalt az ivermektinnek a COVID megelőzésére vagy kezelésére történő alkalmazása ellen is , és kijelentette (a PubMed minden ellenkező bizonyítéka ellenére ), hogy „nincs tanulmány az ivermektinről emberekben”.

Kinevezték a VRBPAC-hoz, mint „ideiglenes szavazati joggal rendelkező tagot” a COVID-oltás megvitatására.

Egy 2020. áprilisi interjúban Hildreth megismételte A. Oveta Fuller megközelítését a méltán szkeptikus fekete közösségbe való behatolásról, és kijelentette: „A HBCU-k [a történelmileg fekete főiskolák és egyetemek] egyik legfontosabb feladata a járvány idején, hogy továbbra is megbízhatóként szolgáljanak. hírnökei és véleményvezérei ezeknek a közösségeknek.”

2021 szeptemberében Hildreth a COVID-19-ben haldokló színes bőrű gyerekekkel kapcsolatos riasztásokat dobta fel, ezzel megalapozva az október 26-i igen szavazatát.

Figyelemre méltó még:

Hildreth, aki fekete, a Harvardon és Oxfordban tanult ( Rhodes Scholarként ), mielőtt orvosi egyetemre járt, és 2005-ig a Johns Hopkins Egyetemen tanított. Johns Hopkins hírhedt a sebezhető populációkon végzett kísérleteiről , beleértve a fekete gyerekeket és felnőtteket is . Johns Hopkins létrehozta a HeLa sejtvonalat, miután engedély nélkül vett sejteket Henrietta Lacks betegtől .

Jeannette Lee (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)

Jeannette Lee, Ph.D . ( jylee@uams.edu ) biostatisztika professzor az Arkansas Egyetem Orvostudományi Főiskoláján. A korábbi pozíciók között szerepelt két évtizedes karrier az Alabamai Egyetemen és néhány év ipari munka a Bristol-Myersben.

Lee egyik legfontosabb kutatási területe a „klinikai vizsgálatok tervezése”, nevezetesen a gyermekgyógyászati ​​vizsgálatok . Kifejezetten a VRBPAC „ideiglenes szavazótagjaként” keresték fel „egyedülálló és speciális biostatisztikai kompetenciája miatt, amely kifejezetten a klinikai vizsgálatokhoz szükséges ”.

Október 26-i „igen” szavazatából ítélve Lee-t láthatóan nem aggasztják a Pfizer klinikai vizsgálatainak jól dokumentált tervezési hibái, amelyek, amint Toby Rogers rámutatott, „ szándékosan alulméretezték, hogy elrejtse a károkat ”, többek között.

Lee már szavazati joggal tagja az FDA Sejt-, Szövet- és Génterápiás Bizottságának , amely „az emberi sejtek, emberi szövetek, géntranszfer terápiák és xenotranszplantációs termékek biztonságát, hatékonyságát és megfelelő használatát vizsgálja”.

Volna Lee génterápia „kompetencia” lehet az oka, hogy miért felkérésre, hogy bélyegzőkészítés kísérleti génen alapuló mRNS COVID injekciót?

Lee felmentést kért és kapott a VRBPAC-nál a Philip Morris International-ben való pénzügyi érdekeltsége miatt (25 000 és 50 000 dollár közötti részesedéssel). A felmentési kérelemben megjegyezték, hogy a Philip Morris „egy olyan vállalat, amelyet a [VRBPAC] bizottság előtt álló konkrét ügyek érinthetnek”.

A nyilvánosság azon tagjainak, akik nincsenek tisztában a dohány és a vakcinák kapcsolatával, fel kell hívniuk a figyelmet arra, hogy a vakcinagyártás dohányalapú modelljei a DARPA-vizsgálatok és befektetések kulcsfontosságú területét jelentik.

Október 14-én a Philip-Morris által támogatott Medicago cég bejelentette a világ első dohányalapú COVID-19 oltóanyagának bevezetését .

Bár a CDC korábbi igazgatója, Brenda Fitzgerald kénytelen volt lemondani 2018 elején, miután a dohány- és oltóanyag-befektetései nyilvánossá váltak, Lee gond nélkül megkapta a felmentését. Úgy ítélték meg, hogy „a részvételének szükségessége” felülmúlja „a leírt pénzügyi érdekből eredő esetleges konfliktusokat”.

A felmentő levél azt is megjegyezte, hogy „nehéz lenne másik, azonos szakértelemmel rendelkező személyt találni, akit nem ütközik sem tanácsadói/kutatási kapcsolat, sem kizáró pénzügyi érdek”.

Figyelemre méltó még:

A 2021. februári VRBPAC értekezleten, amely engedélyezte a Janssen/Johnson & Johnson (J&J) COVID-oltás sürgősségi alkalmazását (amelyen Lee megbízhatóan igennel szavazott), Lee megjegyezte, hogy „nagy érdeklődés” lenne az adatok megtekintése iránt. megtörténik, nem létezik – a vírustörzsnek a vakcina hatékonyságára gyakorolt ​​hatásával kapcsolatban .
Lee széles körű támogatást kapott az NIH-tól, valamint a CDC-től és az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumától.
James Hildrethhez hasonlóan Lee is a Johns Hopkins Egyetemen tanult.

Offer Levy (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)              fda-es-gyogyszerek.jpg

Ofer Levy, MD, PhD . ( ofer.levy@childrens.harvard.edu ) a Harvard gyermekgyógyász professzora és a Boston Children's Hospital Precision Vaccines Program (PVP) igazgatója. Ez a hálózat több száz akadémiai, kormányzati és iparági egyénekből áll, akik „fejlett technológiákat alkalmaznak a felfedezés érdekében és oltóanyagokat kell kifejleszteni”, különös tekintettel a „ különleges immunitással ” rendelkező populációk , például a nagyon fiatalok és az idősek vakcináira .

A Levy's PVP – amelyet az NIH és a NIAID, valamint a Gates Foundation finanszíroz – a big data és az új vakcina-adjuvánsok fejlesztése az immunválaszok „populáció-specifikus módon” való felpörgetése érdekében.

A NIAID támogatásával a program életkor-specifikus COVID-vakcinák kifejlesztésén is dolgozik . Levy „a vakcina adjuvánsokkal és a vakcina hatását modellező humán in vitro rendszerekkel kapcsolatos szabadalmak nevesített feltalálója ”.

A Levy és a Boston Children's Hospital jelenleg egy, a NIAID által finanszírozott klinikai vizsgálatba toboroz, amely az újszülöttek hepatitis B oltóanyagaira adott reakcióit vizsgálja Gambiában és Pápua Új-Guineában.

Szeptember végén egy stratégiailag időzített interjúban Levy előre jelezte „igen” szavazatát, és kijelentette, hogy ebben a pillanatban a gyermekeknek szánt vakcina „fontos lenne”. Levy tavaly decemberben amellett érvelt, hogy „fontos volt a gyerekeket bevonni”, amikor támogatta a Pfizer 16 és 17 éves tinédzserek számára készült alkalmazását.

Annak ellenére , hogy számos bizonyíték van az ellenkezőjére , az FDA felülvizsgálati folyamatát – az adatok áttekintésére legfeljebb egy hónapig – „robusztusnak” és „átláthatónak” minősíti.

Figyelemre méltó még:

Az Open Payments azt mutatja, hogy 2014 óta Levy 463 374 dollár „társult kutatási támogatást” kapott a Shire-től és a MedImmune-tól, valamint nagyjából 19 000 dollár tanácsadói díjakat és egyéb kifizetéseket az UCB, a GSK, a Merck és a Shire biopharma cégektől.
A Levy és munkatársai által 2019-ben a Harvardon megrendezett 2. Biennále Precision Vaccines Conference konferencián Levy csoportja Dr. Stanley Plotkin vakcinakutatót választotta nyitóelőadónak . Plotkin hírhedt az 1960-as években végzett árvákon végzett kísérleteiről , valamint arról, hogy több száz teljesen kifejlődött abortált magzatból gyűjtött ki szerveket vakcinák készítéséhez. Az invazív immuntechnika , a nanorészecskékre támaszkodó „bejuttató rendszerek” és a divatos adjuvánsok, amelyeket ő és Levy most pompomlányként kezelnek, talán kifinomultabbnak hangzanak, de aligha megnyugtatóbbak.

Cody Meissner (a VRBPAC fő tagja)

Dr. H.. Cody Meissner ( cmeissner@tuftsmedicalcenter.org ) a gyermekgyógyászat professzora és a bostoni Tufts Egyetem Orvostudományi Karának gyermekgyógyászati ​​fertőző betegségeivel foglalkozó vezetője.

Miután az 1970-es évek elején a Tuftsban végzett orvosi egyetemet, Meissner Bostonban maradt, ahol a Boston Floating Hospital, Dana Farber és a Harvard posztgraduális képzése után rövid két évet szentelt az NIH-nak, mielőtt 1979-ben oktatói állást vállalt a Tuftsnál.

2014 óta a Tufts Medical Center több mint 14 millió dolláros „általános kifizetést” kapott olyan cégektől, mint a Boston Scientific, a Bayer HealthCare Pharmaceuticals, a Jansswen, a Biogen, az Amgen, a Pfizer, a Gyrus Acmi, a Sanofi, az Otsuka és a Genentech.

Még ennél is fontosabb, hogy a Tufts több mint 38,5 millió dollárt kapott kutatási kifizetésként – a Pfizer a legnagyobb finanszírozó (a teljes összeg 12%-a). További kutatási pénzt biztosító biofarma-vállalatok közé tartozik a Merck, a Gilead, a Shire, a Takeda, az Abiomed, az Otsuka, a Novartis és az AbbVie.

Meissner 2018 nyara óta szolgál a VRBPAC-nál. Az 5-11 éves gyerekekről folytatott tanácskozás során Meissner több fenntartásának adott hangot, megjegyezve, hogy a koronavírus nagyrészt „ felnőttekről felnőttekre terjedő betegség ”, rámutatva, hogy több mint négy 10 gyermek közül (a CDC adatai szerint) természetes fertőzésen esett át, és így valószínűleg természetes immunitással rendelkezik, és megjegyezte, hogy néhány gyermeknél „fokozott lehet a szívizomgyulladás kockázata”.

Meissner kijelentette : „Az egyébként egészséges (5) és 11 éves gyermekek nagyon kis százalékát érjük el, akiknek lehet valami haszna, és egyszerűen nem tudjuk, mik lesznek a mellékhatásai. ”

Azt is megjegyezte, hogy míg a tudósok „nagyon jó érzékkel rendelkeznek a kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) elleni védőoltás nemkívánatos eseményeihez”, „ennél a hírvivő RNS-oltásnál ez nincs meg”.

Tavaly decemberben Meissner tartózkodott a Pfizer oltására vonatkozó első EUA-szavazáson, 2021 júniusában pedig kijelentette, hogy „aggodalommal tölti el a gyermekgyógyászati ​​vakcinák biztonsági kérdése”.

Mindazonáltal, talán a Pfizernek a Tufts finanszírozóinak portfóliójában elfoglalt előkelő helye miatt, a Meissner most a rekordban a Pfizer „egyébként egészséges” gyermekeknek szánt vakcinája mellett szavazott.

Figyelemre méltó még:

Meissner szolgált ACIP 2008 óta, valamint a különböző bizottságok az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP), egy orvosi kereskedelmi csoport hírhedt saját összeférhetetlenséget.
2010 óta Meissner tagja a Massachusetts Vakcina Beszerzési Tanácsadó Tanácsának , 2017 óta pedig a HHS Nemzeti Oltóanyag-tanácsadó Bizottságának.

Patrick Moore (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)     big-pharma.jpg

Patrick Moore, MD, MPH ( psm9@pitt.edu ) 2002 óta a mikrobiológia és orvosi genetika professzora a Pittsburghi Egyetem Rákkutató Intézetében (UPCI). Pittsburgh olyan befolyásos alapítványoknak ad otthont, mint a Richard King Mellon Alapítvány – amely nemrég jelentett be 150 millió dolláros támogatást a város tudomány, technológia, robotika és gyártás fejlesztésére – és a Pittsburgh Alapítványra. Moore a Pittsburgh Alapítvány innovatív rákkutatási elnöke .

Moore változatos karriert futott be, mielőtt Pittsburgh-ben telepedett volna le, beleértve (mint a CDC-s Amanda Cohn) két évig a CDC EIS tisztjeként (a „speciális kórokozók” ágában), egy ideig a CDC Fort Collins-i laborjában , két évig helyettesként. A New York-i Egészségügyi Minisztérium biztosa és nyolc éve a Columbia Egyetem epidemiológiai részlege.

Az október 26-i találkozón Moore csalódottságának adott hangot amiatt, hogy „a gyermekeken végzett klinikai vizsgálatok csak ez év június 1-jén kezdődtek el”. A rövidített időrend ellenére elvetette a szívizomgyulladás kockázatát, mint „ elméleti kockázatot ”, és kijelentette: „Ha a felügyeleti rendszerek elkezdenek látni súlyos következményeket és haláleseteket az oltás miatt, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy ezek a felügyeleti rendszerek azt mondják nekünk, hogy szünetet kell tartanunk. tettük a J&J vakcinával.”

Moore nem kívánta kommentálni azt a tényt, hogy a Johnson & Johnson „szünet” rövid életű volt, és nem említette azokat a 15 és 16 éves fiatalokat sem, akik a közelmúltban szívproblémák és „fáradtság” miatt haltak meg az átvételt követő egy-hat napon belül . Pfizer injekciók.

Figyelemre méltó még:

Szeptember végén a Pittsburghi Egyetem társházigazdája volt a Precíziós Medicina Világkonferenciának, amelyen a szervezők a Pfizer-BioNTech mRNS vakcina kifejlesztését vezető férj és feleség kutatók tiszteletére helyezték a hangsúlyt.

Michael Nelson (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)

Michael Nelson, MD, PhD . ( mrn8d@virginia.edu ) a Virginiai Egyetem (UVA) Orvostudományi Karának asztma, allergia és immunológiai osztályának vezetője. Emellett megszerezte az MD és Ph.D fokozatot is. fok UVA-n.

Nelson kutatási területei közé tartozik a „vakcina immunológia és a káros hatások”.

Nelson csak 2020 végén lépett be az UVA pozícióba, miután 25 éves pályafutása volt az amerikai hadseregben, többek között a Walter Reed Nemzeti Katonai Egészségügyi Központban. Többek között Nelson a hadsereg fősebészének tanácsadójaként szolgált allergia, immunológia és védőoltások terén.

Az október 26-i megbeszélésen Nelson azt a merész javaslatot tette, hogy a szülőknek meg kell engedni „mérlegelni [a COVID-oltás] előnyeit és kockázatait gyermekeik számára”, és kijelentette: „Nem szabad alábecsülnünk a védőoltások tudását és döntéshozatali hatalmát. nyilvános."

Mindazonáltal – minden bizonnyal tudatában annak, hogy az oltás kötelezővé válik az iskolalátogatáshoz – Nelson csatlakozott a VRBPAC 16 másik tagjához, és a Pfizer vakcinát már 5 évesnél fiatalabb gyermekek számára engedélyezte.

Figyelemre méltó még:

Nelson nem idegen, hogy az FDA bizottságok, miután elnöke az FDA az allergén termékek tanácsadó bizottság 2014 révén a legtöbb 2017 2019 ugyanezen bizottság megnyitotta az utat a biotech cég Intrommune Therapeutics menni után a jelentős immunterápia piac számára földimogyoró allergia - a probléma hogy sokak szerint a gyermekkori injekciókhoz köthető .
Walter Reednél Nelson szerény kifizetéseket kapott Sanofi Pasteurtől.

Paul Offit (a VRBPAC törzstagja)       genmodositas3.jpg

Dr. Paul Offit, MD . ( offit@chop.edu ) gyermekgyógyász professzor és a Philadelphiai Gyermekkórház (CHOP) Vakcina Oktatási Központjának igazgatója, valamint a Pennsylvaniai Egyetem Merck által támogatott Maurice R. Hilleman vakcinatudományi tanszéke.

Az Offit kifejlesztette a Merck RotaTeq rotavírus vakcinát, amelyet 2006-ban az ACIP ajánlott csecsemőknél univerzális használatra.

Offit hírhedt oltóanyag- ipari bennfentes, és híresen kijelentette, hogy a csecsemők „10 000 vakcinát is elviselnek egyszerre”.

A Vaccine Nation csoport az Offit a hatodik helyen áll a „ vakcina befolyásolók ” top tíz listáján, olyan figurákkal együtt, mint Bill (1.) és Melinda (4.), Gates, valamint a GAVI Alliance vezérigazgatója, Seth Berkley (5.).

Offit 1998-ban kezdett dolgozni az ACIP-nél , három héttel azelőtt, hogy az ország első rotavírus elleni oltóanyaga (Wyeth szerencsétlenül járt RotaShieldje) megkapta volna a bizottság és Offit hüvelykujját. Megdöbbentő módon az ACIP univerzális használatra javasolta a vakcinát, mielőtt az FDA még engedélyezte volna a terméket.

Amikor RotaShield a hajlamot komoly csecsemő bél akadály (ún bélelzáródás) kénytelen Wyeth húzni a piacról a következő évben, Offit tartózkodott ACIP szavazás visszavonja támogatását.

1998-ban nyolc ACIP-tag közül négy, köztük az Offit is, „ pénzügyi kapcsolatban állt olyan gyógyszergyártó cégekkel, amelyek a [rotavírus] vakcina különböző változatait fejlesztették ki”.

A képviselőház kormányreform-bizottságának 2000-es, dühös jelentése kritizálta a CDC-nél és az FDA-nál fennálló összeférhetetlenségeket, és kijelentette, hogy a gyógyszeriparral kapcsolatban álló tudósoknak nem lenne „ rutinszerű ”, hogy politikai tanácsadó bizottságokban dolgozzanak.

Amikor megkérdezték tőle, Offit vidáman elismerte: „Valószínűleg én vagyok az a fajta ember, akiről beszél. Társtulajdonosa vagyok egy (rotavírus) vakcina szabadalmának [RotaTeq]. Ha ez az oltás rutinszerűen ajánlott oltóanyaggá válna, pénzt keresnék belőle.”

Az Offit valóban pénzt keresett, és „ legalább 29 millió dollárt keresett a [CHOP] 182 millió dolláros eladása során a RotaTeq-ben fennálló, világméretű jogdíj-részesedésének részeként. Ezzel a jackpottal Offit megkapta a Dr. Paul „Profit” Offit becenevet .

RotaTeqre maradt a gyermekkori menetrend a mai napig annak ellenére, hogy kapcsolódik a halálos kimenetelű eseteket a bélelzáródás és annak ellenére, hogy szennyeződés vírusokkal kapcsolódó pazarlás sertésekben.

Offit iparági szponzorált propagandája gyakran arra törekszik, hogy csorbítsa a szülői jogokat ahhoz, hogy gyermekeik egészségével kapcsolatos döntéseket hozzanak – ez a veszélyes retorika, amelyet a COVID óta nem habozott feltenni.

Az augusztus végén 2021-ben például Offit szerkesztőségi CNN, hogy „a szülők nem rendelkeznek szabad kezet” tekintetében, hogy a gyermekek és a „kerületi iskola megbízások [mint például COVID vakcina megbízások], amelyek csökkentik a halálozás kockázatát, hogy a gyerekek végrehajthatónak kell lennie .”

Szelektíven figyelmen kívül hagyva a COVID-oltások bizonyíthatóan halálos kimenetelét kevesebb mint egy évvel bevezetésük után, Offit azt is kijelentette a CNN-n, hogy „nincs alkotmányos joga elkerülni a halálos betegség elleni oltási felhatalmazást”.

Offit 2020-ban röviden felhívta a figyelmet, amikor egy ritka (számára) biztonsági figyelmeztetést adott ki , rámutatva arra, hogy a COVID-oltóanyagok antitestfüggő fokozódást válthatnak ki. Amikor azonban eljött az ideje, hogy Offit a kísérleti oltóanyagok mellett szavazzon, magabiztosan lappangott, és kijelentette, hogy „személyesen nem aggódik” a biztonságuk miatt.

Ugyanez a lovas attitűd volt látható az október 26-i VRBPAC ülésen is, amikor Offit kijelentette: „Sosem tudhatsz mindent. A kérdés az, hogy tudsz-e eleget."

Ellentmondva annak az egyértelmű bizonyítéknak, hogy a gyermekeknél eltűnőben kicsi a COVID-hoz kapcsolódó kórházi kezelés és halálozás kockázata, Offit kijelentette : „Bizonyára tudjuk, hogy sok 5 és 11 év közötti gyermek fogékony erre a betegségre, és nagyon könnyen megbetegedhet vagy kórházba kerülhet. vagy meghalsz tőle” – majd „igen”-nel szavazott.

Figyelemre méltó még:

A Merck által támogatott akadémiai tanszékén és a Merck által az orvosok számára terjesztett könyvek tömeges vásárlásán kívül Offit egyéb kifizetéseket is kapott mind a Mercktől, mind a Pfizertől.
2009-ben Bill és Melinda Gates egy globális egészségügyi eseményen tüntette ki Offit. Offit a Gates Alapítvány GAVI kampányának igazgatótanácsában dolgozik , amely a világ legszegényebb gyermekei számára ösztönzi a jelenlegi és új vakcinák széles körű alkalmazását.
2013-ban az Offit nyilvánosan sürgette Nagy-Britanniát, hogy kötelezze a felelősségmentes MMR-oltásokat. Az aggódó újságírók megkérdezték : „Bíznunk kell-e Offit azon állításaiban…, hogy kötelezővé kell tenni az MMR-oltás beadását, különösen akkor, ha az MMR-oltóanyag-gyártó Merck-el konzultált, és személyesen jelentős profitot szerzett a Merckből és a vakcinákból?”

Steven Pergam (a VRBPAC fő tagja)

Steven Pergam, MD, MPH ( spergam@fredhutch.org ) a Seattle Cancer Care Alliance orvosi igazgatója, és 2020 elején a VRBPAC alaptagja lett. Emellett docens a Washingtoni Egyetem Orvostudományi Karán és a Fred-ben. A Hutchinson Rákkutató Központ vakcina és fertőző betegségek osztálya.

Pergam egy rák- és vesetranszplantáción túlélő, és kiállt a „korai [COVID] oltás mellett… rákos és transzplantált betegeknél ”, és kijelenti, hogy „nem kétséges, hogy szükség lesz emlékeztető oltásra ”.

Fényképeket osztott meg magáról, amint állítólag 2020 decemberében és 2021 januárjában megkapta a kétadagos Pfizer sorozatot. Akkoriban azt mondta, hogy az orvosoknak "nyitottnak kell lenniük a mellékhatásokkal kapcsolatban, és nem szabad elutasítaniuk a fogyasztói szorongást".

A Pergam támogatást kapott a NIAID-től. Ő közzétételeket is „támogatásforma a Global Life Technologies és kutatásban való részvételének vizsgálatok Chimerix, Merck and Sanofi-Aventis”, valamint Optimer / kubista Pharmaceuticals .

Figyelemre méltó még:

Az Open Payments közel 126 000 dollárnyi kutatási kifizetést tartalmaz a Mercktől 2014 és 2016 között.

Stanley Perlman (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)

Stanley Perlman, MD, PhD . ( stanley-perlman@uiowa.edu ) a gyermekgyógyászat, mikrobiológia és immunológia professzora az Iowai Egyetemen. Orvosi képzésben részesült a Miami Egyetemen, és Ph.D fokozatot szerzett. a biofizikában az MIT-től.

Perlman egyetemi weboldala azt írja, hogy laboratóriuma „több éve” érdeklődik az egér koronavírus-fertőzések iránt, és az emberi koronavírus-fertőzéseket is tanulmányozza. Máshol az egyetem úgy írja le Perlmant, mint a koronavírus-kutatás 40 éves veteránját, és a SARS-CoV-2-t elnevező szakértők egyikeként.

Perlman támogatást kapott a NIAID-től, és szabadalmakat nyújtott be a „koronavírus-fertőzés elleni védelemmel” kapcsolatban.

Tavaly novemberben Perlman professzionális futásteljesítményre tett szert a VRBPAC-ban való részvételével, és az Iowa Egyetem hírlevelében begyűjtött egy puffadást a COVID-oltás engedélyezésével kapcsolatos „szövetségi kormány tanácsadással” kapcsolatos szerepéről.

Egy héttel a legutóbbi VRBPAC találkozó előtt Perlman idő előtt megvitatta „Amerika lehetőségét, hogy COVID-19 emlékeztető oltást adjon a fiataloknak” a „Doctor Radio Reports” műsorban Dr. Marc Siegellel.

Figyelemre méltó még:

Perlman emellett az ACIP COVID-19 vakcinabiztonsági technikai alcsoportjának tanácsadója .

Jay Portnoy (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)   big-pharma-2.jpg

Dr. Jay Portnoy ( jportnoy@cmh.edu ) gyermekgyógyász professzor és a Kansas City-i Children's Mercy Hospital immunológusa, ahol 1985 óta tölt be pozíciókat.

Portney-t a VRBPAC „fogyasztói képviselőjeként” tartják nyilván, de az Open Payments azt sugallja, hogy sokkal jobban ragaszkodik a gyógyszeriparhoz. 2014 óta nagyjából 111 000 dollárt (229 különböző kifizetést) kapott „általános kifizetésként” a gyógyszerészettől, és további mintegy 100 000 dollárt „kutatási kifizetések” és „társult kutatási finanszírozás” formájában.

A vállalatok széles köre bocsátott ki általános kifizetéseket, köztük a Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals (46%), a Phadia, a Mylan Specialty, a Novartis, az Alk-Abello, a BioCryst, a Teva, a Sanofi, a Genentech és az AstraZeneca. A kutatás finanszírozását a Merck és az Aimmune Therapeutics biztosította.

Portnoy elismerte, hogy október 26-án „több mint 4000 e-mailt kapott, amelyben arra buzdították, hogy szavazzon a vakcina ellen”, de figyelmen kívül hagyta ezeket a kéréseket, „meggyőzve az adatokkal, amelyek azt mutatják, hogy az oltás működik”. Azt is bevallotta, hogy olyan szülőket képvisel, „akik félnek attól, hogy iskolába küldjék gyermekeiket”.

Tavaly februárban Portnoy megszavazta a J&J vakcina engedélyezését, és kijelentette, hogy „olyan biztonságos és hatékony, mint más betegségek, például influenza elleni vakcinák ”, és hangsúlyozta: „versenyben állunk a vírus megállításáért”.

Portnoynak nyilvánvalóan nem volt megjegyzése, amikor a J&J lövés halálos vérrögöket okozott .

Figyelemre méltó még:

Portnoy két másik FDA tanácsadó panelben is részt vesz (allergén kivonatok és légúti és allergiás gyógyszerek).
Portnoy az Amerikai Orvosi Szövetség politikai akcióbizottságának adományozott .

Eric Rubin (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)

Eric Rubin, MD, PhD . ( erubin@nejm.org ) 2019 szeptembere óta a New England Journal of Medicine ( NEJM ) főszerkesztője, valamint a Harvard és a bostoni Brigham and Women's Hospital orvosa.

Rubin a Harvard és Tufts öregdiákja is, ahol MD és Ph.D fokozatot is szerzett. A NEJM vezető szerkesztőjeként Rubin felelős „minden szerkesztői tartalom és irányelv felügyeletéért”.

Tavaly júniusban Rubin jelezte hajlamát a kísérleti gyermekkori COVID-oltás engedélyezése mellett , és kijelentette: „Ez nem üres lap, nem a gyerekeknek szánt új oltóanyaggal, hanem egy gigantikus bázissal fogunk dolgozni. A mostani tapasztalatok felnőtteknél, és ez a tapasztalat arra utal, hogy ritka mellékhatások is előfordulhatnak."

Hozzátette: „Csak azt szeretném, ha használhatnám ezt a vakcinát, ha szükségünk van rá”, hamisan kijelentette: „[Csak] azért, mert EUA-t adunk az oltóanyagnak, nem jelenti azt, hogy használnunk kell.”

Október 26-án Rubin úgy jellemezte a VRBPAC-döntést, mint „ sokkal keményebb hívást, mint gondoltuk”, utalva egy olyan mellékhatásra (szívizomgyulladás), amelyet még nem tudunk mérni.

E beismerések – és Rubin NEJM főszerkesztői szerepvállalása – összefüggésében a közvélemény megdöbbenve értesült az „igen” szavazatát követő kötetlen következtetéséről : Még akkor is, ha elismerte, hogy „vannak gyerekek, akiknek valószínűleg nem kellene nem oltott be” – érezte jól magát, és kijelentette: „Soha nem fogjuk megtudni, mennyire biztonságos ez a vakcina, hacsak nem kezdjük el beadni , és ez már csak így megy.”

Figyelemre méltó még:

A Rubin számos gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó testületben dolgozik , köztük a Global Alliance for TB Drug Development, a Structure-Guided Drug Development Consortium és a szubszaharai afrikai TB/HIV kutatási kiválósági hálózatban.

Mark Sawyer (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)

Dr. Mark Sawyer ( mhsawyer@ucsd.edu ) a klinikai gyermekgyógyászat professzora és az UC San Diego-i gyermekgyógyászati ​​rezidensprogram igazgatója, valamint az UC San Diego Immunization partnerség orvosi igazgatója.

Mivel szakmailag az „oltás közegészségügyi vonatkozásaira” helyezi a hangsúlyt, Sawyer álláspontja a gyermekek kísérleti vakcinázásával kapcsolatban már a kezdetektől egyértelmű volt – a biztonság feltűnően hiányzott a beszélgetésből.

Tavaly júniusban Sawyer egyetértésének adott hangot „azokkal általában, akik úgy gondolják, hogy előbb, mint utóbb szükségünk van ezekre a védőoltásokra a gyermekeknél”, és kijelentette: „Meggyőződésem, hogy szükségünk lesz az immunitás gyermekgyógyászati ​​összetevőjére, hogy létrehozzuk a csorda immunitását. szükség."

Az október 26-i VRBPAC-beszélgetésen Sawyer Rubinéhoz hasonló megjegyzéseket tett, kijelentve, hogy „több adat nem lesz elérhető mindaddig, amíg az oltóanyagot szélesebb körben nem használják”, és kifejezte vágyát, hogy az oltóanyag „mint eszköz legyen a fegyvertárunkban ”.

Figyelemre méltó még:

A VRBPAC mellett Sawyer a kaliforniai COVID-19 Tudományos Biztonsági Felülvizsgálati Munkacsoport tagja , és korábbi tagja az ACIP-nek és az AAP fertőző betegségekkel foglalkozó bizottságának.
Sawyer emellett a Gyermekfertőző Betegségek Társaságának egyik összekötője az ACIP-vel.
2014-ben Sawyer a korrupt, gyógyszerészek által szponzorált Richard Pan politikai kampányának adományozott , az orvos/szenátor, aki a regresszív törvényhozás élére állt, amely gyakorlatilag az összes vakcinamentességet megszüntette Kalifornia államban.

Melinda Wharton (ideiglenes szavazati joggal rendelkező tag)

Melinda Wharton, MD, MPH ( mew2@cdc.gov ), a VRBPAC második CDC-tagja, az Országos Immunizációs és Légúti Betegségek Központjának Immunizációs Szolgáltatási Osztályának igazgatója . Wharton képzése kiterjed a Harvardra, a Johns Hopkinsra, a Michigani Egyetemre és a Duke Egyetemre.

Wharton az 1980-as évek közepén EIS-tisztként lépett be a CDC-be, amit a CDC immunizálási programjában a mai napig „növekvő felelősséggel járó pozíciók” követtek.

A Defender januárban arról számolt be , hogy a COVID-zárlatok által kiváltott zuhanó oltási arányokkal egyidejűleg "összességében csökkent a csecsemők vakcinával kapcsolatos nemkívánatos eseményekről szóló jelentések száma", beleértve "a hirtelen csecsemőhalál szindrómáról (SIDS) szóló jelentések számának meredek csökkenését" – ez a legalacsonyabb éves szám bejegyezték a Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) történetébe.

Ez a jó hír nem akadályozta meg Whartont abban, hogy aggódjon a gyermekkori „ lemaradó ” oltási arányok miatt.

Másrészt Wharton hozzáállása a gyermekkori COVID-oltás biztonságosságával kapcsolatban elkeseredett. Tavaly júniusban kijelentette, hogy „ meglehetősen elégedett ” az oltóanyagok kisgyermekek szám ára történő bevezetésével, és a biztonsági adatbázist „erősnek” minősítette (és figyelmen kívül hagyta a riasztó biztonsági problémákat, amely 

Michael Kurilla, MD, PhD . ( michael.kurilla@nih.gov ) az NIH Klinikai Innovációs Osztályának igazgatója a National Center for Advancing Translational Sciences-ben (NCATS). 2018 nyara óta szolgál a VRBPAC-nál.

Kurilla, aki „szigorúan titkos/érzékeny részekre osztott információk” (TS/SCI) biztonsági engedéllyel rendelkezik az Egyesült Államok kormányától, olyan karrierje volt, amely „par excellence” példája a kormány, az ipar és a tudományos élet közötti forgóajtónak.

Mielőtt a NIH klinikai innovációs részlegét irányította volna , Kurilla a NIAID Biodefense Research Agency-ben, valamint a Wyeth and Dupont Pharma-nál és a Virginiai Egyetemen dolgozott.

Kurilla magyarázta a tartózkodás a október 26 szavazás COVID felvételek kisgyermekek „alapult specifikus [igen / nem] kérdés az FDA megkérdezte:” és még pontosabban, az FDA nem a „árnyalatot” és a „ one-mérete- mindenkinek megfelel ” megközelítés.

Azzal érvelve, hogy alternatív adagolást kell elérhetővé tenni a COVID-fertőzött amerikai gyermekek 40%-a számára, kijelentette :

„Szerintem az az ötlet, hogy sürgősségi felhasználási engedély alapján csináljunk két adagot mindenkinek, mindenféle rugalmasság nélkül, úgy gondolom, egyszerűen nem megy túl jól, és nem hiszem, hogy ez lehetőséget adna az egészségügyi közösségnek. a szülők pedig lehetőséget kapnak arra, hogy kiválasszák, mi a legjobb gyermekeik számára.”

Kurilla felhívta a figyelmet az 5 és 11 év közötti gyermekek klinikai vizsgálatának rövid, három hónapos követési időszakára is.

Egy korábbi VRBPAC-ülésen (2021 júniusában) Monto ügyvezető elnök megszakította Kurillát, miután az utóbbi „kérdezte, hogy a 18 hónapja gyűjtött, már nem forgalomban lévő törzsből készült vakcinák a jelenlegi változatok mellett a megfelelőek-e”.

Az október 26-i találkozón Kurilla azt jósolta, hogy a vakcina által kiváltott immunitás a fiatalabb gyermekeknél „4-6 hónapon belül” gyengül. Amely „Az előny itt feltételezzük, hogy a megelőzés a súlyos betegség” Kurilla kérdezte : „Az a kérdés, tényleg lesz, nem ez a vakcina ajánlatot az ellátás, őket egyáltalán?”

Figyelemre méltó még:

2020 márciusában a Kurilla NCATS „gyakorlatilag az összes programját gyorsan megfordította a COVID-19-re való reagálás érdekében”, beleértve „a valaha vállalt legambiciózusabb [elektronikus egészségügyi nyilvántartási] projektet”, a National COVID Cohort Collaborative (N3C) nevű projektet. amely „most több mint 3 millió emberről tartalmaz részletes adatokat”.
Kurilla a több gépen N3C hálózat partnereként a szoftver, adatelemzés és a számítási felhő cégek Adeptia, TriNetX, MDClone, IQVIA, Palantír Technologies, a Microsoft és az Amazon.
Kurilla azért hagyta el az akadémiai kört, mert nem volt elégedetlen a „karrierpályájával”. A gyógyszerfejlesztésben szerzett iparági tapasztalata aztán a biodefense-hez juttatta az NIH-nál. Kurilla kijelenti, hogy szívesen dolgozik a Védelmi Minisztériummal, a Nemzetbiztonsági Minisztériummal és a Nemzetbiztonsági Tanáccsal.
Nemzetközi szinten Kurilla az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Ebola-tudományi bizottságának tagja volt .
A Kurilla felsorolja az NIH és a GenBio biotechnológiai vállalat korábbi kutatási támogatásait.

A szavazati joggal nem rendelkező gyógyszerész: Paula Annunziato

Dr. Paula Annunziato ( paula.annunziato@merck.com ) a Merck klinikai kutatásokért felelős alelnöke, és a VRBPAC gyógyszeripar jelenlegi, szavazati joggal nem rendelkező képviselője. Annunziato karrierje nagy részét (2002-től napjainkig) a Mercknél töltötte, ahol a Gardasil és a Zostavax termékfejlesztési csoportjait , valamint más gyermek-, serdülő- és felnőtt vakcinák fejlesztését vezette.

Annunziato abban is segített, hogy a Merck elérje két szabályozási mérföldkövet a kísérleti ebola-vakcina tekintetében – felgyorsította az egyesült államokbeli és európai felülvizsgálatot az FDA Breakthrough Therapy megjelölésével és a PRIME (PRIority Medicines) státuszával az Európai Gyógyszerügynökséggel.

A COVID-oltással kapcsolatos, 2020 októberében közzétett tanulmányában Annunziato és társszerzői „az összes résztvevő hosszabb távú nyomon követését … kettős vak módszerrel … legalább egy évig a randomizálást követően…” javasolták.

Azonban ugyanabban a hónapban a VRBPAC ülésén Annunziato fedezte a fogadásait, számos olyan tényezőre hivatkozva, amelyek „valójában kizárhatják egyes placebo-kontrollos vizsgálatok folytatását ”. 2021 februárjára a placebót szedő csoportok résztvevői lényegében valamennyien be voltak oltva.

Annunziato jelen volt az ACIP 2006-os ülésén, ahol a bizottság javasolta a 11-12 éves lányok rutin Gardasil-oltását, valamint a 9 évesnél fiatalabb lányok vakcinasorozatának megkezdését a szolgáltatók „belátása szerint”.

A Children's Health Defense és a Baum Hedlund ügyvédi iroda 12 keresetet nyújtott be a Merck ellen, azt állítva, hogy a vállalat tudta, hogy a Gardasil humán papillomavírus (HPV) elleni vakcina „hibás és indokolatlanul veszélyes ”.

A Zostavax volt az első USA-ban jóváhagyott övsömör, de a Merck 2020 novemberében csendesen kivette a forgalomból . A Harvard Medical School azt állítja, hogy ez „nem mellékhatások miatt történt”, de 2007-ben elismerte, hogy 370 embernek kell Zostavaxot kapnia. hogy a következő három évben egyetlen postherpetikus neuralgia esetét is megelőzzük.”

Folyamatban vannak a perek, amelyek szerint a Zostavax övsömört és kapcsolódó sérüléseket okozott (ahelyett, hogy megelőzte volna). Azt állítani, hogy a Merck tudott (vagy „tudnia kellett volna”) a Zostavaxszal kapcsolatos súlyos kockázatokról és reakciókról , és azt állította, hogy a vállalat „nem járt el ésszerű gondossággal [a] tervezése, címkézése, tesztelése, összeállítása, gyártása, értékesítése, marketingje és forgalmazása során. .”

Annunziato társszerzője volt egy tanulmánynak, amely bemutatja, hogy a Zostavax – amelyről továbbra is „kedvező” biztonsági profillal rendelkezik – 45 898 jelentett nemkívánatos eseményt generált 10 év alatt, ezek közül csaknem minden 10. súlyosnak minősített, és 74 halálesetet vettek figyelembe. átmenetileg, de nem okozati összefüggésben az oltással.”

Biden Pick az FDA főnökének több milliós nagy gyógyszerbefektetésekkel rendelkezik  genmodositas-3.png

Dr. Robert Califf, Biden elnök kiszemeltje az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának vezetésére, több mint egy tucat gyógyszeripari vállalat tanácsadójaként milliókat keresett, és további milliókkal rendelkezik a Big Pharma befektetéseiben.Bernie Sanders szenátor a múlt héten kijelentette, hogy ellenezni fogja, hogy Joe Biden elnök Dr. Robert Califfot másodszor is jelölje az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) élére, arra hivatkozva, hogy a kardiológus több millió dolláros kapcsolata van a Big Pharma-val„Az egyik fő oka annak, hogy a gyógyszeripar – sok más mellett – ilyen erős, az az FDA-val és más washingtoni szabályozókkal való szoros kapcsolata” – mondta a demokrata szocialista, aki kétszer indult elnökválasztáson a Medicare for All platformon. meghallgatás.

„A gyógyszergyártó cégek nemcsak több mint 4,5 milliárd dollárt költöttek lobbizásra és több százmillió dolláros kampányhozzájárulást az elmúlt 20 évben, hanem forgóajtót is teremtettek az FDA és az ipar között” – folytatta. „Megdöbbentő módon az FDA legutóbbi 10 biztosa közül kilenc a gyógyszeriparban dolgozott, vagy egy vényköteles gyógyszerekkel foglalkozó cég igazgatótanácsában dolgozott.”

„Sajnos Dr. Califf nem kivétel e szabály alól” – mondta Sanders. „Miután 2017-ben elhagyta az FDA-t, tanácsadói díjat kapott a Mercktől, a Biogentől és az Eli Lillytől. Pénzügyi adatlapja szerint akár 8 millió dollárt is birtokol a nagy gyógyszercégek részvényeiben.”

 

 
 


Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 144952
30 nap: 3722
24 óra: 120